Vrijheid

Door de hevige pijn en vermoeidheid raakte ik zodanig uitgeput dat ik niet meer verder kon. Ik koesterde geen hoop meer op beterschap. Was dood, maar toch ook niet. Het slechte nieuws dat ik nooit meer beter word, kon niet worden aanvaard. Mijn levenswil was weg, tot groot verdriet van mijn gezin. Het kon mij op dat moment niets schelen. Ik had geen emotie meer, totale leegte, spinrag in mijn hoofd. Ik was meer aan het overleven dan leven. Liep dolend rond, op zoek naar verlossing. De wind en de regen huilen met mijn tranen mee. Kan nog steeds alleen maar tegen de oorverdovende stilte. Het overwinnen van deze moeilijkheden is de vuurdoop om moed te verzamelen, die leidt tot mijn vrijheid. Ik vind vrijheid door te accepteren van wat er is gebeurd. Door mijn angsten, woede, verdriet en frustratie, kei voor kei af te breken en weer opnieuw te leren genieten van het feest van het leven. Mijn keuze om vrij te zijn. De chronische pijn als mijn vriend te zien, te omarmen.

De geboorte van mijn prachtige boek. Het kostte mij bloed, zweet en tranen. Maar door mijn angsten, pijn en woede van mij af te schrijven, is er rust ontstaan. Ook al is mijn medische rollarcoaster nog niet voorbij en volgen nog operaties. Toch, door deze rust ben ik vrij… Mijn prachtige boek, ga er maar es goed voor zitten.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Renate, ik heb je boek gelezen . Soms moest ik even stoppen om het te laten bezinken, zo heftig. Jemig wat heb jij en ook je gezin veel mee gemaakt zeg, niet te filmen. Ik kan alleen maar reageren met wat een avontuur , ik hoop jou avontuur nooit mee te hoeven maken. Maar ik kan alleen maar zeggen, wat een kanjer ben jij en ook voor Oscar en de kinderen petje af.
Hennie van de Steeg, op 20-01-21
Heb je boek ook gelezen was heftig om te lezen heel veel respect voor jou en je gezin
Sonja Vos, op 23-01-21

Vrijheid

'Bloedkind' in de biblotheek van Rotterdam

Bevroren wereld

En de winnaar is...

Fonkelende kerst.

Prachtig Kerstcadeau!