Witte wereld

De wereld is wit. Glinsterende witte kapjes over de knoppen van de slapende planten. Sneeuwvlokken als heldere, transparante kristallen. Ze vallen zachtjes ruisend op mijn gezicht. De dikke grijze wolken zijn zwanger van nog meer sneeuw. Ik steek mijn neus omhoog en snuif de aquatische geur van de winter op. Heldere kristallen kussen zachtjes mijn wangen. Vanaf zwarte, kale takken kijken de vogels op mij neer, hun schuine kopjes met zwarte kraaloogjes. Als kleine bolletjes, hun opgeblazen veertjes om zich warm te houden. De vogels en ik hebben het niet koud, genieten van dit moment van stilte, de witte deken die ons langzaam toedekt. Wat is de wereld mooi, mijn stille, witte wereld. Ik kijk op naar de hemel, luister naar het geluid van de stilte. Steek mijn armen in de lucht, probeer de heldere, zuivere sneeuw te omarmen. De rust in mijn ziel is een groot geluk in deze tijden van blijvende pijn en alles dat nog komen gaat. Geniet van deze witte wereld, lieve lezer.

foto: Oscar Papa


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Lieve Renate,
Mooi beschreven. De witte wereld.
liefs
Gerda Timmermans, op 08-02-21
Hadden we maar vaker een witte wereld.
Machteld, op 08-02-21
Wat fantastisch dat jij -net zoals de vogeltjes met hun zwarte kraaloogjes dat lijken te doen- in staat bent te genieten van 't moment. Van de witte deken die alles vol liefde, zo lijkt het, toedekt. Dat jij de kunst blijft verstaan om te genieten van de mooie wereld (zo prachtig door jouw Oscar in beeld gebracht mbv bijgaande foto). Dat je de wereld (die soms toch echt héél bar en boos is) mooi kunt blijven vinden, ook nú, in tijden van blijvende pijn, en hem liefdevol "jouw stille, witte wereld" kunt noemen. Ik vind dat knap van je, bewonderenswaardig! En je beschrijft e.e.a. alsof er geen groter geluk bestaat!
Bijzonder hoe jij de dingen om je heen lijkt te zien als "groot geluk dat jou mag overkomen" en de ellende daarmee tijdelijk opzij weet te schuiven.
Maria Smit, op 09-02-21

Witte wereld

'Bloedkind' in de biblotheek van Rotterdam

Bevroren wereld

En de winnaar is...

Fonkelende kerst.

Prachtig Kerstcadeau!