Verwondering

Bij chronische pijn is al mijn energie erop gericht om het leven ten goede te keren in een slechte situatie. Om met harde tegenwind toch vooruit te gaan. Dit is een hels gevecht. Om tot de conclusie te komen dat ik door alle tegenslag sterker geworden ben. Meer rust kan vinden in mijn hoofd. Mijzelf weer opnieuw ontdek. Ik heb mijn zenuwpijn en colostoma geaccepteerd. Ben ik er bijna vrienden mee geworden. Ik moet wel. Om tot de slotconclusie te komen dat ik gelukkig ben. Ook door de liefde die ik ontvang van al mijn dierbaren op mijn levenspad, zij hebben mij omhoog getild tot in de wolken. Het schrijven van mijn boek heeft mij bloed, zweet en tranen gekost. En kijk wat er gebeurt… Ondanks alle verdriet en ellende ontstaat er zoiets moois: Mijn boek met de titel: ‘Robot dokter had zijn dag niet…’, staat op de voorpagina van de NRC op 10 augustus 2021. Komt mijn verhaal in magazines van patiëntenverenigingen, ook om lotgenoten proberen te helpen het geluk weer te vinden. Word ik meegesleurd voor fotoshoots in het Kralingse bos. Al die prachtige reacties die ik krijg, daar word ik stil van… Word ik uitgenodigd voor Rijnmond tv en radio. Wauw, wat gebeurt er? Ik loop het park in om dit te verwerken, luister naar een rijk boeket van vogelgeluid en fluisterend riet. Zoek nog wel de stilte want ik kan het nog niet aan, het is nog broos. Het noodlot overkomt je. Ik ben geen slachtoffer, maar sta weer op, ben ik iemand geworden die weer opbloeit. Vol verwondering kijk ik achterom, naar alles wat is gebeurd de afgelopen paar jaar. Dan kijk ik vooruit en stap dapper verder op het rechte pad.

Foto: Stock Adobe


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Je komt er wel. Hoewel het nog hard werken is. Mede door jou geliefden gaat het je zeker lukken. Je bent een sterke vrouw en een kanjer.
Susan, op 05-09-21
Wat heb je dat weer mooi geschreven. Trots op jou kanjer.
Dixie, op 05-09-21
Wat doet het mij deugd om dit te lezen ...nogmaals bewonder ik jou moed ...als het iemand verdient op geluk ben jij het ....laat je om ringen door liefde en vriendschap en omarm het lieve Renate ...kijk uit naar je volgende boek ...
De Brucker Carla, op 05-09-21
Wat doet het mij deugd om dit te lezen ...nogmaals bewonder ik jou moed ...als het iemand verdient op geluk ben jij het ....laat je om ringen door liefde en vriendschap en omarm het lieve Renate ...kijk uit naar je volgende boek ...
De Brucker Carla, op 05-09-21
Nicht, je bent een kanjer????
Hennie, op 05-09-21
je bent een echte doorzetter ik ben echt trots op jou.
c.evertse, op 06-09-21
Wat heb je dat weer mooi geschreven Renate.????
Els, op 07-09-21
Je bent een kanjer en een ontzettende knokker! Diep respect????
Margriet, op 10-09-21
Allerliefste Renate

Mooi geschreven !
Je blijft recht vooruit kijken
zoeken strijden met een doel …te kunnen stralen ondanks alles … en warmte door te blijven geven aan zoveel anderen ook lotgenoten ..
Het siert je !
Veel liefs ????
Hilde
Hilde, op 11-09-21
de Super Renate: De verwording gestopt en fijn dat je weer op jouw manier kan genieten van de belangstelling die jouw boek en persoonlijke levenssfeer volop verdienen.
Sjaak Blaak, op 12-09-21

Verwondering

Nieuws!

De zin van het leven, die schrijf je zelf (Loesje)

De zin van het leven, die schrijf je zelf

Koud

Cadeau onder de kerstboom?