Falen

De weken kruipen voorbij. De pijn niet, en ik ben afgestompt. Om de zes weken naar de Arboarts. Ik wil persé werken, maar mijn lichaam kan het niet aan. Ik moet er niet aan denken dat ik mijn prachtbaan ga verliezen. De Arboarts verbiedt het, want mijn lichaam kan het niet aan. Toch ga ik. Kruipend kom ik op de afdeling aan. Als ik mijn blauwe operatiepak aantrek, zakt de broek van mijn billen, het groene operatiemutsje zakt over mijn ogen. Het pak slobbert om mijn uitgeholde lichaam. Ik maak de broek met spelden vast, en strompel trillend de recovery op met mijn bevroren lach... Operatiepak gaat uit, ik word naar huis gestuurd. Mijn hart wordt uit mijn lichaam gerukt. Ik onderhandel, wil nog een kans. Wat een gevecht. Ik heb gefaald…

Ga ik mijn baan verliezen, lieve lezer? Pak straks mijn boek en lees mijn avontuur.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Oh wat is dit herkenbaar ????
Ik wilde ook zo graag nog werken maar het lukte niet meer.
Ik begrijp je zo goed.
Dixie de Reus, op 05-11-20
Ik zie je in gedachten al staan met je veel te grote broek en mutsje. Zó graag willen, maar niet meer kunnen. Hoe droevig ... Je beschrijft het treffend: je hart wordt uit je lichaam gerukt. Heel herkenbaar voor de meeste van jouw lotgenoten óók, die -net als jij- zó graag hun oude leventje hadden willen behouden. We zouden dat lieve leventje, als we goed geinformeerd waren geweest, gewoon nog hebben gehad. Je dàt te moeten realiseren doet pijn, veel pijn.
Ik pak, zodra het kan, je boek en ga je verhaal met veel belangstelling en vermoedelijk ook de nodige emoties lezen. Nog twee weken!
Maria Smit, op 06-11-20
Wat verdrietig.
Gerda Timmermans, op 06-11-20
Wat moet dat een hard gelag geweest zijn om al zo jong je baan te moeten verliezen en dat door de medische fouten van anderen!
els anderson, op 08-11-20
Vreselijk, de machteloosheid en frustratie; als zoveel van je afgenomen wordt.
Helga van Sint Annaland, op 09-11-20

Falen

Grote avonturen beginnen klein.

'Bloedkind' in de biblotheek van Rotterdam

Bevroren wereld

En de winnaar is...

Fonkelende kerst.